ENTREVISTA OSCAR VALVERDE CAPITA BADALONA

Seguint amb les entrevistes realitzades a gent del Pitch and Putt, aquesta setmana tenim a l'OSCAR VALVERDE, per si algú encara no el coneix és el capità de l'equip BADALONA RAMIREZ ADVOCATS, equip que ha estat Campió Interclubs 2010 a 1a. divisió, a més de Campió al 2009 i Subcampió en el 2008 i 2010 de la Copa Catalunya.


1- Explica’ns com vas arribar a ser capità, i quantes temporades portes.
La veritat que va ser una sorpresa, els companys em van escollir capità quan l’Albert Moreu va deixar-ho la temporada 2006,   des de llavors cada any m’han reelegit per majoria, inclús aquest any no han fet ni votacions!!!, Penso que és una responsabilitat important, n’estic agraït als meus companys per la confiança que tenen en mi, ja que això em facilita molt la feina.

2- A cada competició (prova Interclubs, Copa Catalunya), feu una tria entre tots els jugadors que teniu. Com s’escolleix a cada prova l’alineació i quins entrenaments feu?
Per nosaltres és molt important entrenar molt cada camp.
Abans de cada prova com a mínim fem empre un entrenament oficial que dura tot el dia( entre 2 i 3 voltes ). Després, alguns companys de l’equip que poden combinar-s’ho amb la feina, també entrenen més vegades.
Un cop veiem els resultats de l’entrenament,  miro com està jugant cadascun, i tot plegat decideixo l’alineació.
La veritat que mai és fàcil, hi ha molt de nivell..
3- Marc Fortuny, Dani Coleman, Enric Sanz, etc… la vostra plantilla té uns quants cracks del p&p, en altres esports tenir tantes estrelles a l’equip no és fácil de portar pelcapità-entrenador. Tu com ho portes ?
Bastant fàcil!!!. Com a jugadors, cadascun del’equip si no està jugant al 100% ho ha de dir, i qualsevol dels que em dius son els primers a fer-ho.
Per mi l’important és que som un grup, i tots han de guanyar-se el lloc cada prova sense privilegis.
Els “cracks” , com dius, han d’esforçar-se al màxim, però també tiren de la resta i pujen el nivell de l’equip que vol aconseguir la seva plaça.
4- En els últims anys Badalona, ha anant donant de mica en mica passos endavant, fins arribar a asolir campionats. Com ha anatl’evolució en les darreres temporades.
Bé pensa que fa 5 anys quan vaig començar de capità, el nostre objectiu era quedar entre els 5 primers. L’any següent ja vem pensar en anar fent un sistema d’equip que tingués una base sólida i que portaríem gent volgués sentir-se de Badalona.
Així, si t’hi fixes, hem fet un grup dels jugadors de casa de tota la vida, que estan identificats de sempre amb Badalona (Sanz, Peña, Moreus, Posilio,  Giró, Toni i jo mateix ).
A banda, seleccionàvem molt bé qui vindria, buscant gent que li agradés la nostre filosofia, i sobretot, tenint clar que busquem pasar-ho bé.
El 2008 va ser el punt d’inflexió, vem perdre el nostre gran  company i amic Manuel Mellado, i l’equip no acabava de funcionar.
Així que amb el suport de la majoria comançàvem la renovació,:
Van arribar en Posilio, Ramon Corral i Barto, i amb aquests puntals i una millora important dels jugadors de casa ens vem plantar líders a l’última prova, que tot i perdre, ja havíem après que podíem guanyar.
Aquest any, amb el reforç d’en Marc, en Dani i en Toni, l’equip ha funcionat de meravella.
Hem disfrutat dins el camp i fora, de fet el nostre “problema” es que sempre estem de broma!!!.
I ara, que tenim hem aconseguit títols i també un gran grup de gent, hem decidit que no farem canvis i tornarem a intentar guanyar, tot i que hi han alguns equips molt reforçats, aquest any pot ser molt divertit...


5- Sou un dels equips que teniu publicitat “Ramirez Abogados Asociados”, això us suposa algún benefici, com financieu els costos de l’equip (green-fee, entrenaments, viatges,etc.)?
Aquí és l’altre punt que per mi es molt important.
Hem intentat fer un sistema on tenir un mínim de autofinançament, ja que penso que és important per plantejar una mica seriosament  un equip d’aquest nivell que intenta estar adalt de tot.
El 2008 vaig contactar amb uns advocats de referència de Badalona que sabía que ja patrocina ven esdeveniments com motociclisme. Els hi vaig proposar un projecte ambiciós on volíem aconseguir un dels millors equips de Catalunya.  I per la meva sorpresa la  seva ajuda va ser instantània!!!, i això que veníem de quedar setens a l’Interclubs.  Des de llavors no ens han deixat, i  ara estan molt satisfets per la temporada que hem fet i inclús  fa mesos que es van comprometre per la temporada vinent!!
També cal dir que el nostre club ens recolza totalment, tant amb facilitats per entrenar i jugar com a nivell econòmic. 
Realment estem molt agraïts tant a Ramirez Advocats i al Club P&P Badalona perquè fan possible que puguem concentrar-nos a entrenar i jugar i això no suposi una càrrega excessiva  econòmica  pels jugadors.
6- Explica com ha anat la temporada 2010 a nivell d’Interclubs.
Ha estat de somni!!!,
Tot i que veníem d’una decepció del 2009 on vem perdre el Campionat a l’última jornada quan erem líders, es va començar l’any amb moltíssimes ganes.
Potser la clau ha estat la regularitat, ja que encara que fins la 4ª i 5ª prova no vem aconseguir guanyar, voltàvem sempre a les primeres posicions. A l’última prova potser estàvem més pendents de Fornells que de jugar, però el nostre objectiu era guanyar...

7- L’any passat  veu guanyar la Copa Catalunya, i aquest any semblava que es tornaria a repetir, però HCP1 us va guanyar en el desempat a la final. Explica’ns com va anar la competició d’aquesta any a l’Ampolla.
La veritat és que no ha estat gens fàcil arribar a la final. Al Roc-3 vem guanyar 8-1, i va ser molt més complicat del que pot semblar el resultat.
Amb platja d’Aro  vem quedar 5,5-3,5,  i podia haver estat una final tranquilament, ells van jugar genial i a més tenien en Salva Garangou que está en plena forma.
Ja a la final ens trobàvem amb un Hcp1 que havia eliminat a Gualta i Sant Cebrià, quasi res!!,
El nostre objectiu era fer un campionat digne, arribar a la final com a mínim i  intentar guanyar.
Un cop jugats els individuals estàvem empatats a 4,5. Amb el que s’havia de jugar un play-off.
Vaig escollir en Marc Fortuny per jugar aquest playoff  perquè estava jugant genial, pensava que aguantaria bé la pressió i a més no havia parat  per haver de jugar-lo.
I la veritat que no ho podia haver fet millor, amb tota la pressió que hi havia, la bola li va quedar a poc més d’un metre i en Carles Perez de HCP1 també va fer un gran cop quedant-se a uns 2,5 m. En Carles van fallar i en Marc va tocar forat i quasi entra per guanyar la copa…!!!!
Al forat dos en Marc també va fer un cop genial, botant a uns 3 pams de bandera però  no va frenar prou, en Carles la va clavar  a 2 pams amb el que el Birdie era segur. En Marc quasi l’entra, però la sort no estaba amb nosaltres…
Així que només ens queda felicitar a tot l’equip de HCP1 com a nou Campió de la Copa Catalunya.
Vem tornar una mica decebuts de l’Ampolla, però ja en fred potser podem pensar que hem fet un paper digne i que som  el primer equip que juga tres finals consecutives, no està tant malament.
8- Quines noves fites teniu marcades de cara a l’any 2011.
La nostre filosofia és que tenim l’equip que voliem i ens portem genial, així que no variarem res de l’equip aquest any.
Ara sí, t’enganyaria si no acceptés que el que ens demanem nosaltres mateixos i el que potser s’espera de nosaltres és que guanyem l’Interclubs i la Copa 2011.
Això que es diu tan ràpid, representa moltíssim esforç i pensa que la resta d’equips es van reforçant molt per pujar el nivell cada any.
Jo penso que acabaran havent-hi uns 4-5  equips molt forts on jugaran la majoria de cracks i on serà realment dur aconseguir guanyar proves.
9- Canviant de tema, m’agradaria que parlessim del nivel organitzatiu de les competicions oficials. Alguns cracks els hi agradaria canvis en les diferents competicions, Ranquing, Interclubs. Tu com ho veus ?
Jo penso que és hora de fer un pas endavant. Hem de pensar en donar alicients als jugadors.
Per exemple al ranking, no podem demanar a la gent que faci un munt de kilómetres durant tot l’any sense cap il·lusió.  S’ha de pensar en millors premis,  ajudes, bonificacions  o qualsevol cosa que animi a la gent a  jugar la següent prova i també a lluitar per un objectiu final, no només per unes places per la selecció.
A nivell d’Interclubs aquest tema l’hem parlat amb els companys de l’equip varies vegades i també pensem el mateix que al ranking, falten incentius.
Desconec si hi ha un encarregat de la federació que dirigeixi les competicions oficials, però seria bó que ens escoltéssin tant a nivell d’equips com individualment.
10- Que t’ha semblat el naixement de la nostra web FORAT EN 1, creus que és positiva pel jugador habitual de P&P, i també que creus que li pot faltar a la web.
Tot just l’acabo de conèixer, i em sembla una idea genial. Penso que el pitch and putt ha de ser plural i tenir diversos llocs on expressar-se.  Ja no som un esport que està naixent, crec que estem a l’etapa de consolidació, on aquestes iniciatives fan que hi hagin alternatives als canals de sempre.
 Sens dubte, quan més varietat millor per tots i pel nostre esport. M’agradaria que fos una web lliure, oberta a tothom i a totes les idees que s’aportin  siguin respectant els altres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada