FASE PREVIA OPEN CATALONIA 2011

Durant el cap de setmana s'ha disputat al camp de MAS PAGES Pitch and Putt, la Fase Prèvia del
V Open Internacional de Catalunya de Pitch and Putt.

Un total de 96 jugadors catalans han participat en aquesta fase prèvia.

El guanyador ha estat Josep Martinez del P&P Gualta amb 45 cops (9 sota par).

S'han classificat un total de 30 jugadors (26 homes i 4 dones), situant-se el tall en 55 cops. Entre els classificats per l'Open hi ha la major part dels millors jugadors catalans Josep Martinez, Jordi Serra, Jordi Saborit, Marc Fortuny, Lluis Grife, Salva Garangou, Dani Giménez, Marçal Moré, etc.

Però la llista dels jugadors classificats no és definitiva, ja que hi han dos jugadors Jose Luis Marchante i Jordi Clotet, al que la FCPP ha permés participar a la fase prèvia, però que segons la circular 11/2009 de la FCPP sobre participació de jugadors amb llicència de la FCPP en competicions internacionals, els hi podrien prohibir la participació en el Open, encara que s'hagin guanyat el dret a participar al haver conseguit la classificació en la fase prèvia. Aquests dos jugadors van participar en l'Open de França del 2010 disputat a la Grande-Motte amb llicència de golf de la Federació Espanyola de Golf.

El greu no és que hores d'ara aquests jugadors NOMÉS hagin rebut el passat divendres a migdia un email de la FCPP, recordant-lis que no tenen la plaça asegurada per disputar l'Open en el cas de que es classifiquin per poder-lo disputar per haver jugat a França i que s'esta pendent d'una reunió de la FIPPA el pròxim divendres 25 de març per poder saber si els deixan o no participar.

El fet que hi ha que considerar GREU és que si a un jugador se li "Sanciona" (com és el cas) s'ha de respectar la normativa esportiva, És a dir. Quan passa  el fet sancionable(el passat mes d'abril del 2010), el jugador hauria de rebre una carta de sanció a on se li digui, les raons per les que esta sancionat, des de quan i fins quan esta sancionat, i quins drets legitims (com qualsevol esportista), té per recorrer aquesta decisió, en quins terminis i a davant de quins organismes.

Tot el que no sigui d'aquesta manera, atenta greument contra el principi del dret democràtic de qualsevol persona de poder-se defensar, independentment de si la FCPP-FIPPA tinguin la raó (en defensa del pitch&putt internacional davant l'amenaça del Golf) o quin és el fet sancionable (inclús una persona que reconeix un delicte té el dret de defensar), en aquest cas és coarta un dret fonamental, el de defensar-se.

Això és el que una Federació ha fet, i més un Federació Internacional (FIPPA) de la que forma part la nostra FCPP (que en aquest cas actua només de missatger) que recull en els seus estatuts que un podrà recorrer al TAS (l'organisme que regeix l'esport a nivell internacional quan les parts tenen un litigi).

El problema és que aquests jugadors no poden recorrer cap sanció perquè ningú els hi comunicat legalment que esta "Sancionats".

Si us plau que tothom tingui el dret a defensar-se, i que no anem cap un model de "Ordeno y Mando" que recorda temps passats...

Marc Fortuny un dels jugadors Classificats per l'Open

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada