ENTREVISTA A JOSEP BALAGUE

Desprès de les entrevistes a Jordi Saborit (jugador de la sel.leccio catalana), Oscar Valverde (Capità de l'equip de Badalona) i Ernest Vila (co-propietari del camp de Can Pascual a Arbúcies), tanquem les entrevistes del 2010 amb JOSEP BALAGUE, President de l'Associació de Pitch & Putt Sèniors Ponent, que ens donaria la visió del col.lectiu Sènior, a més de com estan organitzats les competicions Sènior i la seva visió de Pitch and Putt en general.



1- El col·lectiu dels Sèniors (ASEP) és un col·lectiu força important a nivell de federats. Com el definiries.
Com un conjunt d’equips que ens hem organitzat en un símil del Interclubs, on tots els jugadors veterans (m’agrada mes aquesta paraula) hi tenim lloc, sigui quin sigui els seu nivell de joc.

2- Com et vas implicar en la creació d’una Associació de Sèniors?
Doncs com passen bona part de coses a la vida, es a dir, estar en el lloc adequat en el moment oportú. Estava prenen un cafetet a Can Rafel quant va arribar un fax d’en Lluís Andrés de Lleida convidan-nos a participar en un Intercamps que estava muntant, la Marta me’l va passar i varem muntar el nostre equip.Dos anys mes tard, en Lluís va renunciar a continuar sent president i no se ben bé per que m’ho va passar a mi, i fins ara.

3- Com ha anat la creació de la ASEP (Associació de Pitch & Putt Sèniors Ponent), heu trobat molts entrebancs
Quant en Lluís m’ho va passar, de fet Sèniors Ponent, no tenia cap entitat, simplement érem un col·lectiu de sèniors de 8 camps que competíem entre nosaltres, aquesta era una situació un tant incòmoda per a mi, per que encara que movíem una quantitat modesta de diners, no tenen per que ser sota la titularitat personal meva. Així doncs, d’acord amb la resta de capitans varem prendre la decisió de constituir-nos com a club, això em va tornar a la meva joventut, os recordeu del “vuelva usted mañana” o al “la ventanilla del piso de abajo”  dons això és l'administració que tenim actualment, això si, amb català, prop de ¡¡ un any !! hem estat per que la nostre estimada administració validi una iniciativa privada... no entenc com a l’època en que estem, amb unes estructures que se suposen modernes i a plena era de l’informàtica, la administració resolgui més lentament que quant ho feia amb visera i “manguitos”.

4- Quines competicions organitzeu?
 Bé, doncs la més important continua sent la del Intercamps, que en aquesta edició és la quarta temporada, però vista la excel·lent relació amb els companys del SEMAR i a fi de variar una mica de cares i de camps, varem organitzar dos competicions conjuntes més, per ordre són:
·         Lliga Catalana de Parelles Sèniors SEMAR/ASEP
·         Ryder Sènior
La Lliga, aquesta temporada  consta de 6 proves, tres es fan a camps de l’àrea del SEMAR i tres a camps de la nostra part, la competició es de parelles fourball stableford, i té dues classificacions, una de scratch i l’altre de handicap, puntuen 4 dels 6 partits, però per incentivar l’assistència, bonifiquem amb 10 punts per cada partit jugat.
Per el que fa a la Ryder Sèniors, en la passada edició va ser molt divertida, juguem 32 jugadors per banda, 12 partits individuals i 12 de parelles (4 fourbals, 4 greensome i 4 foursome), desprès fem un bon dinar per a tothom i lliurament de la copa a l’equip  guanyador que la tindrà un any i se la quedarà en propietat si la guanya 5 cops alterns o 3 de seguits, que consti que aquesta primera edició la varem guanyar els de ASEP (jugàvem a “casa” a Torre-serona) per 13 a 11.

5- Com s’articula l’Intercamps ASEP.
L’Intercamps nostre, és una competició en la que equips de un mínim de 8 jugadors competeixen entre si.
La fórmula es de 4 parelles en modalitat fourball i hi han dos classificacions la de scratch i la de HCP
A les dues primeres edicions, quant érem 9 equips i 8 camps, feiem 9 partits per temporada (de setembre a juny) a Lleida que era l’únic camps amb dos equips, es jugaven dos partits, la inauguració i la final, aquesta pauta va haver de canviar la temporada passada, quan varem passar a ser 15 equips i 12 camps.
Aquest any hem hagut de fer noves modificacions, ja que 12 partits per temporada, se’ns ha  fet una mica angoixant i més quant aquesta temporada ha entrat un altre camp (equip, arribant a ser 207 jugadors en total) així dons, varem decidir desdoblar-nos en dues divisions, de manera que el calendari torna a ser de 9 partits per divisió i pujan a ASEP A els 3 primers classificats del grup B i baixen a ASEP B els 3 darrers classificats del A.
A la fi de la temporada regular, els 4 primers classificats nostres, competeixen amb els 5 primers del SEMAR (a anys alterns) en una mena de playoff a doble partit, amb la finalitat de proclamar el Campió Absolut de Catalunya, l’any passat ho va ser l’equip de Vallromanes.
Que hem aconseguit amb aquesta estructura i amb molta dedicació? Doncs tenir una mena d’Interclubs per sèniors, que ens costa 10€ per partit, això si, sempre juguem entre setmana.

6- Quin ambient es respira en les proves, i com es configura (premis, horaris,etc.)
L’ambient penso que és molt bo, tot i que hem crescut tant amb equips i jugadors, hem procurat mantenir com a objectiu, el que a tots els camps ens preparin un dinar de entre 10 y 15€ de manera que tothom tingui la opció de quedar-se.
El resultat, és que a l’acabar cada partit és tota una festa, un plaer veure dinant plegats la quasi totalitat dels jugadors dels 8 equips, fins hi tot, molts companys diuen que el millor de la competició és el dinar de desprès del partit.
En aquest dinar és a on aprofitem per donar els premis, els dos primers anys consistien amb un trofeus per cada un dels jugadors dels equips guanyadors de les dues modalitats, l’any passat, varem decidir el lliurament de medalles a tots els jugadors dels tres equips classificats en els primers llocs de cada modalitat, això va ser un verdader galimaties amb tanta medalla, finalment aquest any, donem dos ampolles d’oli de disseny a la parella guanyadora scratch i dos de vi als guanyadors de HCP i els dos equips guanyadors se’ls rebaixa el greenfee del proper partit al 50%

7-      Quines Associacions de Sèniors hi han actualment?
Francament, no ho se, de fet sols he tingut contactes amb els companys del SEMAR ja que són ells, els que van inspirar a en Lluís a la creació del nostre grup i a més amb ells, organitzem la final del Intercamps, la Lliga i la Ryder Sèniors. Si n’hi ha més, la veritat es que no he tingut cap contacta amb ells.

8-En el mes d’octubre un grup de Sèniors vau fer un viatge per Galícia, explica’ns breument com va anar?
 Mira, qui millor et podria contestar a aixó és en Josep Oliva del SEMAR que va ser el company que va carregar amb quasi tota la feina de l’organització, la meva participació va ser aportar opinions i fer extensiva la informació als jugadors de ASEP per que hi participessin
Com a antecedents et puc dir que des de fa un parell d’anys, que conec a en Cinto Saumell, que ja en venia parlant de fer un viatge fora de Catalunya, finalment s’ha fet i ha estat un encert.

9-Allà  vau poder jugar als camps Gallecs i comprovar la seva organització, així com compartir partit amb els jugadors sèniors i no tant sèniors gallecs, Com ho veus tot plegat?
Vist una mica com a espectador, t’haig de dir que ens han tractat molt be, la gent ha estat molt amable, però penso que tenen un camí llarg que recorre, i no dubto que ho faran. Per el que fa al partit que teníem concertat, ens va desil·lusionar una mica no poder-lo fer amb companys sèniors, però hem d’entendre que era un dia feiner i nosaltres érem de festa però ells no, i cadascú té les seves obligacions.

10-L’Associació Gallega de P&P ha demanat l’ingrés a la FIPPA i la EPPA. Com ho valores?
 Molt bé, penso que és el camí, serà molt bo que hi hagi més competidors en els campionats internacionals.
A mi em sembla que està be que el P&P estigui representat, per federacions o associacions que cobreixin territoris de una mida similar a Galícia o Catalunya, considero que el P&P no és el golf, en el qual si que se solen fer grans desplaçaments per jugar una competició nacional, però nosaltres? per posar un exemple, si l’Interclubs o el Rànquing de P&P passes per anar a Saragossa o Huelva, per dir un parell de llocs, jo personalment no hi aniria i crec que això seria bastant general

11-A més sou un Club adherit a la FCPP que ja té 5 anys que es va crear  Com valores aquests 5 anys de Federació? Hi ha molt poca participació, per no dir nu.la per part dels clubs adherits en les Assemblees. Vosaltres teniu previst participar.
Be, som un club des de fa un mes, encara que en Francesc ens va dir que ens consideraven de ple dret tot i que no ho fóssim formalment, però sincerament no hem participat gens ni mica, per falta de informació i per estar plenament dedicat a la organització del nostre club.
Penso que si, que la nostra aportació hauria de ser necessària per mirar de millorar en lo possible la federació, no podem dir que no ens agrada com funciona i no fer res per canviar-ho. Altra cosa es que una vegada allí no se’ns tingui en compta, però això de moment no ens ha passat.

12 Que creus que s’hauria de millorar en els aspectes d’organitzacions de competicions de sèniors des del punt de vista de la FCPP. 
Home, les coses estan com estan, pot ser que els nostres Intercamps, els del SEMAR i el nostre, hauria estat be que la Federació en el seu moment els hagués organitzat, però ara ja estan en marxa, igual que la Lliga Catalana de Parelles Sèniors o la Ryder, per part de la Federació hi ha el campionat Sènior... sembla poca cosa, però muntar un altre Interclubs tipus al femení o un campionat de parelles, crec que sols faria la competència als que ja estan funcionant, la conseqüència segurament seria el debilitament dels existents i dels nous.Ara per ara, jo crec que el millor que es podria fer, es un suport mes actiu per part de la Federació, col·laborar mes a nivell de subvenció i comunicació, és a dir fer-los una mica seus, encara que respectant el format actual que està clar que ha estat un èxit.

13- Com a delegat dels Sèniors dintre de la comissió Esportiva hi ha en Francesc Solé, quina tasca fa i com la valores.
Fa temps vaig tenir una reunió amb en Francesc i amb va explicar l’organització de la comissió esportiva, però no hem parlat mes d’això, en quant a la seva tasca, no en tinc ni idea de quina es, el que si que et puc dir es que el que li he demanat, m’ha ates i m’ho ha resolt, encara que no recordo haver-li demanat res més que el tràmit de la subvenció que ens passa la Federació, pot ser m’equivoco, però ara mateix no recordo res més.

14-Que et semblat el naixement de la nostra web FORAT EN 1, creus que és positiva pel jugador habitual de P&P, i també que creus que li pot faltar a la web.
Em sembla un encert, hi havia un forat buit entre la informació “oficial” la que dona la Federació, que necessariament és nua  i la que tenim amb les revistes impreses, que sent bona, és a tret fet, a FORAT EN 1, teniu la oportunitat de ser més àgils i aportar noticies del passat “calentes” o del futur immediat. 

Moltes graciès per la teva aportació, que tingueu molt d'èxits en els vostres campionats, i us desitjem unes Bones Festes a tot el conjunt dels Sèniors. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada